Ajuntament de Mollet del Vallès

 

L’HABITACIÓ DEL FARMACÈUTIC / Mostra audiovisual col·lectiva

5 de maig de 2017 / Centre Cultural La Marineta

 

Divendres 5: de 20 h a 00 h

L’habitació del farmacèutic celebra aquest 2017 la seva tercera edició. Va ser al juny de fa dos anys quan es va posar en marxa aquest projecte al qual volem donar continuïtat, perquè cada any esdevingui  un escenari per a noves propostes vinculades a la creació audiovisual des d’un sentit ampli i multidisciplinari.

 

L’habitació del farmacèutic de l’antic Hostal La Marinette va ser la casa provisional del farmacèutic de Mollet, Joan Amadó. Imaginem que allà va elaborar els seus primers preparats mentre esperava poder traslladar-se a la farmàcia que havia comprat. De ben segur, va ser un lloc de pas per a ell i per a tots els hostes que com ell ocupaven temporalment les cambres de La Marinette abans d’establir-se, un espai de transició entre les primeres experimentacions i proves d’assaig i error, i les creacions de les fórmules magistrals que després comercialitzaria a la farmàcia. D’aquesta manera, La Marinette, entre cuines, habitacions, laboratoris farmacèutics improvisats, intercanvis i relacions de professionals que havien fet d’una habitació la pròpia casa, va esdevenir punt de trobada dels qui vivien en  trànsit.

 

Amb la intenció d’establir un paral·lelisme entre les diverses persones que  habitaren l’Hostal La Marinette en el seu dia i els artistes i creadors que avui dia afrontem una situació “de pas” per la vida i de camí constant, volem tornar a HABITAR La Marineta en aquest sentit, i reivindicar, no només el nostre moment, sinó el de tots aquells que hem convertit l’standby en el nostre hàbitat.

 

Així, durant la nit del 5 de maig, creadors i creadores ocuparan el Centre Cultural La Marineta per mostrar tot tipus d’obres audiovisuals per les diverses estances de l’antic hostal, des de curtmetratges, documentals, videoart, video-mapping. Es convidarà el visitant a habitar la casa i  escollir lliurement el seu recorregut per les diverses estances, sense formalismes, fent seu l’espai-temps i gaudint de la nit.

 

Us convoquem a enviar les vostres propostes per formar part de la III Mostra audiovisual col·lectiva  L’habitació del farmacèutic, amb l’objectiu de fer difusió  cultural de projectes de producció emergent.

L’equip d’organització treballarà per donar cabuda a totes les propostes. Tot i així, per motius d’ infraestructura, es pot donar el cas d’haver de fer-ne una selecció.

 

Es poden presentar  propostes fins al 31 de març de 2017.

S’ha de lliurar el formulari adjunt amb l’obra audiovisual corresponent. Ho podeu fer online cclamarineta@molletvalles.cat (weTransfer) o bé presencialment al  Centre Cultural la Marineta (memòria USB).

Plaça de l’Església, 7 Mollet del Vallès  93 570 49 37

De dilluns a divendres, de les 15.15 h a les 21.30 h i dissabtes, de 10 h a 14 h i de 16.30 h a 20.30 h.

Els creadors i creadores accepten participar activament en aquest espai de treball compartit i col·laboratiu.

 

 

habitació del farmacèutic 17 convocatòria